Titanenstrijd bij WK verwacht tussen Van Vlerken en Wellington

ALMERE – Yvonne van Vlerken krijgt bij het WK Lange Afstand in Almere zware concurrentie. Niemand minder dan Ironman Hawaii winnares Chrissie Wellington zal namelijk op 31 augustus starten in de Flevopolder. Kenners kijken uit naar de clash tussen de Britse Ironman-wereldtitelhoudster en Van Vlerken, die sinds kort de wereldbesttijd op de Ironman in handen heeft.

Wellington, lid van het team TBB van triathlon coach Brad Sutton, werd in 2007 zonder veel verdere achtergrond professional en regeert sindsdien op de lange afstand. Ze verbaasde onlangs nog door bij de Alpe d´Huez triathlon als tweede overall te finishen op slechts een minuut achterstand van de Braziliaanse mannelijke winnaar.

Foto: Yvonne van Vlerken (foto: Norbert Wilhelmi)

Van Vlerken, tegenwoordig woonachtig in Oostenrijk, kijkt uit naar de confrontatie met Wellington in haar thuisland. “Dit geeft de de triathlonsport in Nederland toch weer een extra boost en extra aandacht van de media”.

In een persbericht van haar in Oostenrijk gevestigde team geeft van Vlerken verder aan zich goed te voelen en in Almere in topvorm te starten. “Ik ken het parcours door en door. De Nederlandse wind zal het voor velen een uitdaging maken, maar ik ben klaar om alles te geven zodat het publiek en mijn Nederlandse fans een gedenkwaardige race kunnen zien.”

De race is op 31 augustus vanaf 8:30 live te volgen via internet.

Bronnen / Links:
Thomas J. Vonach, Endurance Team Austria
Live feed Triathlon Almere