Vincent Böhm verrassende winnaar Veenendaal

VEENENDAAL - Vincent Böhm wist zaterdag verrassend de altijd zeer sterk bezette triathlon van Veenendaal te winnen. In zijn thuiswedstrijd hield hij good-old Rob Barel juist achter zich. Barel liet zien dat hij het nog altijd kan, door coming-man Evert Scheltinga naar het brons te verwijzen.

Bij de dames was lange-afstandstopper Yvonne van Vlerken de huizenhoge favoriet. Zij maakte de verwachtingen waar door in deze testwedstrijd voor het WK in Almere over twee weken Mirjam Weerd ruim een minuut achter zich te laten. Master Cora Vlot werd derde.

De recreatieve kwart en achtste triathlon werden gewonnen door Erik den Oude en Jolanda Nell respectievelijk Peter Kluytmans en Ruth van der Meijden.

Met de overgang naar een korter en sneller fietsparcours in 2007 maakte de organisatie van Veenendaal het fietsen niet alleen publieksvriendelijker, maar ook meer stayergevoelig. Op het heen en weer parcours op de ringweg konden toeschouwers grote samenscholingen van fietsers zien. Hierbij werd over het algemeen wel enige onderlinge afstand gehouden, maar de aanwezige jurymotoren hadden er hun handen meer dan vol aan om iedereen op de reglementaire 12 meter afstand te houden.

Böhm kwam bij het zwemmen samen met Rick Nijhoving uit het water, zo’n tien seconden achter snelste zwemmer Klaus Schlüter. Nijhoving en Schluter namen bij het fietsen de leiding en reden weg van het veld. Böhm liet zich terugzakken in een groep die van achteren aansluit vanaf een een kleine minuut achterstand na het zwemmen. In deze groep cracks als Barel, Evert Scheltinga, Matthijs van Scheijen en Wim Korving. Ook fietsbeulen Cees Colijn en Diederik Scheltinga wisten de sprong te maken vanaf nog grotere achterstand na het zwemmen. De onderlinge afstanden in de verzamelde groep waren echter niet altijd geheel volgens de reglementen. Na waarschuwend toeteren van een jurymotor loste Böhm in de tweede fietsronde uit de groep.

In de laatste twee fietsrondes viel het echter een beetje stil en de groep komt en peloton aan bij het looponderdeel. Koploper Nijhoving viel uit en de Duitse Schlüter werd bijgelopen. Böhm had de achterstand in de laatste twee fietsronden beperkt weten te houden tot een kleine minuut en slaagde er al in de eerste vijf kilometer in dit te overbruggen. Ondanks wat steken in de zij kon hij vervolgens in de tweede loopronde een voorsprong nemen en had na tien km een kleine halve minuut voorsprong op eerste achtervolger Barel. Daarmee realiseerde Böhm de snelste looptijd van de dag: 35:24, ruim een minuut sneller dan de rest.

“Als ik het in mijn eentje had moeten doen, weet ik niet of hier had gewonnen”, gaf Böhm, van wie fietsen niet het sterkste onderdeel is, na afloop van de wedstrijd ruiterlijk toe. “Maar”, zei de atleet die tot nu toe vooral veel zwemlopen op zijn naam wist te schrijven, “toch ga ik hiervan genieten. Dit is de eerste triathlon die ik win en toch niet de minste! En ook nog een thuiswedstrijd!”

Ondertussen begon even verderop zijn clubgenoot, meervoudig wereldkampioen Rob Barel, een dranghek te demonteren. Waarop ook Böhm een dranghek oppakte en zijn clubgenoten hielp het wedstrijdterrein weer netjes af te breken.

UITSLAGEN 
TRIATHLON VEENENDAAL
MANNEN -----------------------------
 1 Vincent Böhm     1:53:50 	
 2 Rob Barel       1:54:14 H40
 3 Evert Scheltinga   1:54:35 	
 4 Cees Colijn      1:54:51 	
 5 Klaus Schlüter    1:55:13 	
 6 René Poppe      1:55:48 H40
 7 Matthijs van Scheijen 1:55:57 	
 8 Wim Korving      1:56:20 	
 9 Diederik Scheltinga  1:57:02 	
10 Menno Iedema     1:57:10 H40
VROUWEN ----------------------------
 1 Yvonne van Vlerken  2:03:07 	
 2 Mirjam Weerd     2:04:24 	
 3 Cora Vlot       2:06:04 D40
 4 Sonja Jaarsveld    2:09:49 	
 5 Marijke Zeekant    2:10:17 D50
 6 Judy van de Berg   2:10:29 	
 7 Irene Kinnegim    2:13:00 	
 8 Marleen Vos      2:14:13 	
 9 Carola Nell      2:18:40
10 Susan Hagevoort    2:20:27 D40 

Bronnen / Links:
Vitens Triathlon Veenendaal

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

»
«