Peter Kramer en Nienke Dijk winnen triathlon Ten Boer

TEN BOER – Een rustig triathlonweekend, na de Olympische races in Beijing en een week voor het WK lange afstand in Almere. Zaterdag was een kwart-triathlon in het hoge noorden, waar Peter Kramer en Nienke Dijk de snelste waren bij de twintigste editie van Ten Boer. Bij de
MANNEN
hield Kramer het duo Freddy Dijk en Peter Selles achter zich.

Met bijna honderd deelnemers was de organisatie verzekerd van een goed gevulde wedstrijd. Kramer kwam als eerste uit het water, met een minuut voorsprong op achtervolgers Dijk en Selles, beide van atletiekvereniging AAC uit Assen. Tijdens het fietsen, met soms behoorlijk bochtige passages door het dorp, vergrootte de atleet van Hellas zijn voorsprong naar twee2 minuten. Bij het looponderdeel had Dijk niet meer de benen om Kramer te bedreigen op de vijf loopronden door Ten Boer. Selles kreeg tijdens het fietsen nog concurrentie van Gerard Terwisscha van Scheltinga. Snellere loper Selles stelde zijn podiumplaats echter veilig op het afsluitende onderdeel.

Bij de dames leek lange tijd Fanny Janssen uit Groningen op de winst af te stevenen. Na de fietswissel had ze nog een goede voorsprong op de Holtense Nienke Dijk. Dijk wist echter met een uitstekend looponderdeel de winst naar zich toe te trekken. De lokaal favoriete Indra Arendsz behaalde de derde plek.

Op de achtste ging de bloemen naar de Groningers Andrie Westerkamp en Anelieke Sijstsma.

 UITSLAGEN TRIATHLON TEN BOER 
MANNEN

-----------------------------
1 Peter Kramer 2.07.04
2 Freddy Dijk 2.08.53
3 Peter Selles 2.11.53
4 Ronald Ernens 2.13.13
5 Gerard Terwisscha 2.13.16
6 Jan van der Sleet 2.13.39
VROUWEN ----------------------------
1 Nienke Dijk 2.22.36
2 Fanny Janssen 2.23.38
3 Indra Arendz 2.29.34

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB Persdienst
Peter Kramer