Rutbeek Triathlon weer decor finale Verenigingscompetitie

ENSCHEDE – Op zondag
7 september zal de Rutbeek Triathlon in Enschede wederom de finalewedstrijd van de NTB Verenigingscompetitie vormen. Hiermee helpt Triathlon Club Twente de Nederlandse Triathlon Bond (NTB), die de finale in eerste instantie aan Deventer had toegewezen, uit de brand. De organisatie in Deventer kreeg het evenement niet op een verantwoorde manier georganiseerd en gaf daarop de VC-finale terug aan de NTB. Die verzocht Triathlon Club Twente om, net als in 2007, de finalewedstrijd een week eerder te organiseren. Met het draaiboek van vorig jaar en enige aanpassingen zal de afsluiting van de landelijke competitie doorgang kunnen vinden.

Triathlon Club Twente zal zelf met vijftien triatleten aan de start verschijnen. Geprobeerd zal worden om de achtste plaats van 2007 te verbeteren. Starten zullen onder meer Brigit Landewe, Pien Keulstra, Anne-Jose van Baaren, Jasper Reenalda en Guido Gosselink. De beste acht resultaten in alle leeftijdscategorieën tellen mee voor het eindresultaat. Titelverdediger is Hellas uit Utrecht, de beste twintig verenigingen van Nederland zijn, na wedstrijden per regio, gekwalificeerd voor de finale.

Bronnen / Links:
Guido Gosselink
Rutbeek Triathlon Enschede
Triathlon Club Twente