Job Eijsink en Brigit Landewe pakken TTT-winst

OLDENZAAL – De Twentse Triathlon Tour is zaterdag gewonnen door Job Eijsink en Brigit Landewe. Eijsink won in stijl, door ook de afsluitende triathlon van Oldenzaal op zijn naam te schrijven. Bij de dames kwam in de slotwedstrijd de Duitse triatlete Caroline Nordkamp als eerste over de meet. Die deed echter niet in alle wedstrijden mee, en kwamen als gevolg daarvan niet in aanmerking voor de eindstand.

In de laatste TTT-wedstrijd werd gestart volgens het tijdritprincipe in de omgekeerde volgorde van het klassement. De strijd om de overwinning lag nog volledig open. Eijsink stond samen met Martin Vermeer namelijk op een gedeelde eerste plaats, met an JOtter kort daarachter geklasseerd. Eijsink wist door de snelste tijd van de dag te laten noteren, de eerste plaats in het eindklassement veilig te stellen. Vermeer, die achter Eijsink en Kappelhoff derde werd, moest daardoor genoegen nemen met plaats twee. Jan Otter handhaafde zijn derde plaats in het eindklassement door de zesde tijd van de dag te laten noteren.

Bij de dames wist Brigit Landewe het maximale aantal punten te pakken door van alle tourdeelneemsters bij alle wedstrijden als eerste de finish te bereiken. Zij hield daarmee Anouk Koelen en Janine Swaak ruim achter zich. Landewe kreeg desondanks stevige concurrentie van Nordkamp, die na de aquathlon ook de triathlon op haar naam schreef. Nordkamp deed echter maar aan twee onderdelen mee en vormde daardoor nooit een bedreiging voor Landewe.

Bij de masters regeerde Ferrie de Roo met strakke hand. Hij wist drie van de vier onderdelen te winnen en won met overmacht het klassement bij de masters. Bas Germs werd tweede en verwees Johan Lek met één punt verschil naar de derde plaats. Nieuw dit jaar was de Twentse Triathlon Tour voor de jeugd. Ynze Keulstra wist ondanks een lekke band bij de triathlon, het eindklassement op zijn naam te schrijven. Christiaan Poos won de triathlon en verwees daarmee Fenne Keulstra naar plaats drie.

 UITSLAGEN TTT TRIATHLON OLDENZAAL 
MANNEN

-----------------------------
1 Job Eijsink 58.29
2 Michael Kappelhoff GER 58.49
3 Martin Vermeer 59.09
4 Peter Eshuijs 1.00.34
5 Henkjan van Goor 1.00.45
6 Marco Vernooy 1.01.22
VROUWEN ----------------------------
1 Caroline Nordkamp GER 1.02.10
2 Brigit Landewe 1.07.09
3 Anouk Koelen 1.07.24

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Remko Siers
Twentse Triathlon Tour