Jordi Meulenberg verbetert zich in Chili

VILLARICA (CHI) – Jordi Meulenberg was zondag in de ITU Points Race in Chili acht plaaten beter dan vorige week in het Argentijnse La Paz. Moest hij zich daar nog tevreden stellen met een 23e plaats, dit weekeinde kwam de Limburger als vijftiende over de streep. Aan de wedstrijd deden vrijwel dezelfde triatleten mee als een week eerder. De Spanjaard David Castro won de race in Villarica. Hij was twaalf seconden sneller dan de Braziliaan Colucci, de winnaar in La Paz.

Bij de vrouwen won de Canadese Christine Jeffrey. De Nederlandse selectie richting Olympische Spelen 2008 wordt dit seizoen overigens ook verrijkt met een Canadese triatlete die een Nederlands paspoort heeft. Lisa Mensink deed vorig jaar al een aantal World Cup wedstrijden namens Canada. De geologe uit Calgary richt zich dit seizoen full-time op triathlon en komt daarvoor ook naar Nederland. Zij komt in de Olympische selectie naast Wieke Hoogzaad en nationaal kampioene Birgit Berk.

 UITSLAGEN ITU POINTS RACE VILLARICA (CHI) 
MANNEN

-----------------------------
1 David Castro ESP 1.48.26
2 Reinaldo Colucci BRA 1.48.38
3 Jose-Miguel Perez ESP 1.48.44
4 Alexander Brukhankov RUS 1.48.55
5 Carlos Gil ESP 1.49.01
6 Anton Tchoutchko RUS 1.49.08
VROUWEN ----------------------------
1 Christine Jeffrey CAN 2.04.24
2 Arais Moniz PRO 2.05.26
3 Barbara Riveros Diaz CHI 2.07.34

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst