Nederlandse EK-equipe ingekrompen

AUTUN (FRA) – De Nederlandse triathlonselectie is voor het Europees kampioenschap in het Franse Autun gearriveerd, echter zonder Wieke Hoogzaad en Raymond Lotz. De in Denemarken woonachtige Hoogzaad wilde haar come-back op dit EK maken, nadat ze een jaar geleden beviel van dochter Michellie en plande nu haar terugkeer. Een eerste test op de Deense kampioenschappen zag er veelbelovend uit, maar Hoogzaad heeft toch een lichte blessure. Ze kampt bovendien met buikgriep. Lotz is niet mee vanwege een keelontsteking.

De afgeslankte selectie bestaat nu nog uit Huib Rost, Bas Diederen en Sander Berk. Zijn zus Birgit is de enige vrouw in de elite-wedstrijd. Bij de junioren doen Gerbert van de Biggelaar, Sven Strijk en Annika Fangmann mee.

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst