Nederlandse junioren in middenmoot bij EK

AUTUN (FRA) – In het Franse Autun is vandaag het Europees kampioenschap triathlon begonnen. Zaterdag starten de elite-senioren, zondag de leeftijdsgroepen. In totaal zo’n 1500 triatleten. Vrijdag beten de junioren het spits af. De titels waren voor de Fransman Aurelien Raphael en de Portugese Anais Moniz. Beste Nederlander was Gerbert van de Biggelaar op een zeventiende plaats. De Gastelse triatleet, die zaterdag voor eigen publiek ontbreekt, had de snelste fietstijd van alle 75 deelnemers, maar moest op het zwemonderdeel ruim twee minuten toegeven op de concurrentie. De krachtinspanning op de fiets wierp hem vervolgens terug bij het lopen. Landgenoot Sven Strijk finishte als eenentwintigste. Annika Fangmann kwam bij de juniores nog kracht te kort en eindigde als eenendertigste.

 UITSLAGEN EK TRIATHLON AUTUN 
MANNEN

-----------------------------
1 Aurelien Raphael FRA 1.00.16
2 Alexander Brukhanov RUS 1.00.20
3 Alistair Brownlee GBR 1.00.26 17 Gerbert van de Biggelaar 1.02.09 21 Sven Strijk 1.02.20
VROUWEN ----------------------------
1 Anais Moniz POR 1.06.34
2 Jeanne Collonge FRA 1.06.51
3 Rebecca Robisch GER 1.07.08 31 Annika Fangmann 1.13.11

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst