Guido Gosselink en Brigit Landewe heersen in Rijssen

RIJSSEN – Net als twee weken geleden in Hengelo, waren de hoogste podiumplaatsen zaterdag in Rijssen gereserveerd voor Brigit Landewe en Guido Gosselink na afloop op de hoogste trede. Beide atleten overklasten hun concurrenten en finishten met ruime voorsprong. Gosselink hoefde alleen bij het zwemmen de Duitser Klaus Schlüter nog 17 seconden voorrang verlenen; Landewe pakte vanaf het begin de kop, om vervolgens bij het fietsen en lopen haar voorsprong tot ruim een kwartier uit te bouwen.

Bij de heren achterhaalde Gosselink Schlüter in de eerste van de vier rondes over de Rijsserberg om met anderhalve minuut voorsprong het lopen te beginnen. Hier liep Gosselink makkelijk nog een paar minuten weg van de Duitser, die Arnoud van Garderen nog dichtbij zag komen.

Gosselink heeft zijn kaarten gezet op het NK Lange Afstand, volgende week in Stein, en lijkt klaar voor. “Op het NK Olympische Afstand heb ik niet meer zo heel veel te zoeken, met name omdat mijn zwemmen niet meer snel genoeg is. Ik train specifiek voor het NK Lange Afstand, dus de inhoud is wel goed en daar kan ik voorin meedoen in de wedstrijd. In 2003 werd ik voor het eerst nederlands kampioen op de Lange Afstand in Stein. Dan is de keuze snel gemaakt!”

 UITSLAGEN TRIATHLON RIJSSEN HEREN 
------------------------------
----- 1 Guido Gosselink 1.49.55
2 Klaus Schlüter GER 1.53.13
3 Arnoud van Garderen 1.53.53
4 Vincent Hentzepeter 1.55.28
5 Henkjan van Goor 1.59.18 DAMES
------------------------------
----- 1 Brigit Landewe 2.04.37
2 Karin Schlüter GER 2.19.50
3 Emelie Papenburg 2.26.09

Bronnen / Links:
Guido Gosselink
Pouw Triathlon Rijssen