Mariska Kramer wordt tweede in Ironman France

NICE (FRA) – Mariska Kramer vond op haar weg naar prolongatie van haar Ironmanzege in de Zuidfranse stad dit jaar Edith Niederfriniger net even iets te taai. Kramer strandde haar opmars uiteindelijk op een tweede plaats, op acht minuten achter de Italiaanse, die de gehele wedstrijd al de toon zette. Bij de heren ging Marcel Zamora er met de winst vandoor.

Tijdens het zwemmen in de Méditerranée bevond een groot aantal favorieten zich al vlak bij elkaar, en het vlakke water maakte snelle zwemtijden mogelijk. Eenmaal op de fiets pakte de winnaar van vorig jaar, Hervé Faure, al vroeg de kop, met kort daarop Gilles Reboul, Xavier Le Floch, Francois Chabaud en Marcel Zamora. Fuare bleef lang vooruit, maar werd na ruim 150 km bijgehaald door de andere kanshebbers. Nagenoeg gezamenlijk wisselden ze, waarna Zamora het initiatief nam en langzaam maar gestaag de winst naar zich toe trok.

Bij de vrouwen was Niederfriniger al bij het zwemmen voorin te vinden samen met de Amerikaanse Emily Deppe. De Italiaanse nam bij het fietsen meteen de koppositie, maar kon geen grote afstand maken. Samen met Deppe kwam zij na de 180 kilometer van de fiets. In de marathon maakte Mariska Kramer vervolgens een forse opmars door het damesveld. Begon ze als zesde aan de marathon, halverwege lag Kramers inmiddels tweede op tweeëneenhalve minuut acher Niederfriniger. Ze zou haar achterstand nog verder verkleinen tot anderhalve minuut, maar in de laatste 10 kilometer moest Kramer toch weer terrein prijsgeven. Haar tweede plaats kwam echter niet meer in gevaar.

 UITSLAGEN IRONMAN NICE (FRA) 
MANNEN
 ----------------------------- 
1 Marcel Zamora Perez ESP 8:32:49
 2 Hervé Faure FRA 8:35:03
 3 François Chabaud FRA 8:53:09
 4 Josef Major CZE 8:54:41
 5 Gilles Reboul, FRA 8:55:34
 6 Patrick Bringer FRA 8:58:31
 7 Tommy Nielsen DEN 9:13:52
 8 Martin Katula CZE 9:17:27
 9 Laurent Urban FRA 9:17:45
 10 Alfred Rahm GER 9:19:45 
VROUWEN
----------------------------
1 Edith Niederfriniger ITA 9:56:31
 2 Mariska Kramer 10:04:19

Bronnen / Links:
Ironman Live