Yvonne van Vlerken prolongeert titel van sportvrouw van het jaar

KRIMPEN a/d LEK – Tijdens de jaarlijks terugkerende sportverkiezing van de Krimpenerwaard was Yvonne van Vlerken voor de tweede achtereenvolgende keer de dame die aan het einde van dit sportgala met de titel en een flinke cheque van de plaatselijke Rabobanken naar huis mocht keren. Het juryraport luidde: “Yvonne van Vlerken mag zonder overdrijving als ‘De Koningin van de streeksport’ worden betiteld. Ook het voorbije jaar reeg de energieke inwoonster uit Krimpen aan de Lek het ene sportieve succes aan het andere. Duathlon, triathlon, wegatletiek, op alle disciplines wist zij in 2005 wederom te scoren, met als hoogtepunten haar tweede plaats op het EK Duathlon, haar tweede en derde nationale duathlontitel, haar vierde plaats tijdens het WK triathlon lange afstand en haar vijfde plaats op het WK duathlon.”

De prolongatie van haar titel Sportvrouw van het Jaar in de West Krimpenerwaard komt haar in 2005 volgens de jury dan ook volledig toe. Van Vlerken liet de concurrentie in de vorm van onder andere profgolfster Sandra Eggermont en nationaal zwemster Karen van der Wal achter zich.

Bronnen / Links:
Yvonne van Vlerken