Triathlon krijgt extra startplaatsen bij OS 2008

VANCOUVER (CAN) - De ITU maakte maandag bekend dat het IOC voor de Olympische triathlon van 2008 vijf extra startplaatsen (zowel bij de mannen als bij de vrouwen) zullen zijn. Dit betekent dat er in plaats van 50 nu 55 mannen en 55 vrouwen mogen starten in Beijing op de triathlon. De ITU is zeer verheugd met dit nieuws. ITU-President Les McDonald vond het “Een belangrijke stap in ons streven om meer landen vertegenwoordigd te krijgen bij de Olympische triathlon van 2008. Dit besluit ondersteunt ons eigen ontwikkelingsprogramma en is een erkenning van de waarde die de triathlonsport heeft binnen de Olympische familie”.

De ITU zal op basis van deze extra beschikbare plaatsen de kwalificatiecriteria verder aanpassen.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union
Olympische Spelen 2008, Beijing (CHN)

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.