Update verkiezing Sportman van het Jaar Lek en IJssel

KRIMPEN a/d LEK – Eerder werd al bericht dat Yvonne van Vlerken verkozen was tot sportvrouw van het jaar in de Krimpenerwaard. Maar zij was in die regio niet de enige. Uit alle sporters uit de gemeenten Krimpen aan de IJssel, Ouderkerk aan de IJssel, Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek werd afgelopen vrijdag ook Bep Hendriks tijdens het jaarlijkse Rabobank sportgala verkozen tot sportman van het jaar 2005.

Na jarenlang een verdienstelijk wielrenner te zijn geweest, legde hij zich begin jaren negentig toe op de triathlonsport. En met succes. Als lid van Triatlon Verenging Krimpenerwaard won de 61-jarige triatleet het voorbije jaar onder andere het NK triathlon Olympische Afstand in de categorie Heren-60. Daarnaast wist hij in dezelfde categorie tijdens het EK in Lausanne als derde te eindigen.

Bronnen / Links:
Richard Hendriks
Triathlonvereniging Krimpenerwaard