NTB maakt kwalificatiecriteria voor topwedstrijden bekend

ALMERE – Na overleg met de werkgroep Topsport en de betrokken toporganisaties heeft het bestuur van de NTB een aantal criteria voor de kwalificatie voor deelname aan topwedstrijden vastgesteld. Dit houdt in dat de topwedstrijden in Holten, Zundert en Stein (inclusief het NK over de Olympische Afstand) worden opengesteld voor iedere wedstrijdatleet (m.a.w. atleten in het bezit van een wedstrijdlicentie) die eind december 2005 in de Nationale Triathlon Ranking staat opgenomen. Als er gegronde redenen bestaan kan dispensatie worden aangevraagd bij de Werkgroep Topsport van de NTB.

Het aantal bij een wedstrijd beschikbare plaatsen is onder andere afhankelijk van ETU/ITU-richtlijnen en het parcours. Normaal zullen er mimimaal 80 dames en 80 heren kunnen starten. Bij genoeg ruimte tijdens het zwemmen zullen er 100 tot 110 atleten kunnen starten. Als het aantal bij een organisatie aangemelde atleten vier weken voor de datum van het evenement groter is dan het aantal beschikbare
startplaatsen, dan is de volgorde van toelating als volgt:

    • Ingeschreven atleten, op volgorde van de ITU points list (Nederlanders en buitenlanders)

 

    • Atleten uit de nationale OD-selecties (senioren, neosenioren en junioren)

 

    • Atleten uit de talentontwikkelingsselectie (neosenioren en junioren)

 

    • Atleten met wedstrijdlicentie op volgorde van hun plaats op de Nationale Triathlon Ranking eind 2005

 

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond