Stein neemt NK Lange Afstand 2006 over van Almere

ALMERE/STEIN – Het Nederlands Kampioenschap Lange Afstand 2006 is vandaag door de Nederlandse Triathlon Bond toegewezen aan de SABIC Triathlon in Stein. Op zondag
2 juli zal de wedstrijd over de Lange Afstand aldaar wederom het decor zijn van het NK Lange Afstand. Stein is daarmee voor 2006 gastheer van twee kampioenschappen: het NK OD en het NK Lang.

Voorzitter Harrie Impelmans van de Stichting Triathlon Stein is zeer verheugd met de toewijzing van het NK over de Lange Afstand. “Het is fantastisch dat we tijdens de komende editie twee NK’s mogen organiseren. Na de komst van de nieuwe hoofdsponsor SABIC en de nieuwe opzet met één start- en finishlocatie in de haven van Stein geeft dit een geweldige impuls om er een onvergetelijk triathlonweekend van te maken, dat zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers en de vrijwilligers heel aantrekkelijk zal worden.”

Begin december besloot de organisatie van de Holland Triathlon in Almere het NK over de Lange Afstand voor 2006 formeel terug te geven aan de NTB. De reden hiervoor was dat die organisatie in 2006 ook het Europees Kampioenschap over de Lange Afstand toegewezen heeft gekregen door de Europese Triathlon Unie. Om onduidelijkheid met de kwalificatieprocedures en de keuze voor de startserie voor het NK te voorkomen, is besloten om het NK en het EK niet gelijktijdig te laten plaatsvinden.

De NTB trad gelijk na de teruggave van Almere in overleg met de organisatie van de SABIC Triatlon Stein over de organisatie van het NK Lange Afstand. Na de goede ervaringen in 2003 en 2004, waarin het Open NK Lange Afstand ook in Stein plaatsvond, was de toewijzing snel rond.

Bronnen / Links:
Christie Brouwer, Roy Gelissen
Sabic Triathlon Stein
Nederlandse Triathlon Bond