NTB ziet af van kwalificatie-criteria voor EK Almere

ALMERE – DE NTB heeft deze week besloten om voor age-groupers de inschrijving voor het EK Lange Afstand in Almere vrij te geven. Dit betekent dat er voor age-groupers geen voorafgaande kwalificatie nodig is om in de EK-serie te kunnen starten. De NTB heeft hiertoe besloten op basis van nieuwe internationale richtlijnen van de ETU – alsmede enige discussie die is ontstaan na het publiceren van de voorlopige kwalificatie-eisen voor deelname aan het EK. Voor elite-atleten zullen wel kwalificatie-eisen gaan gelden. Die worden binnenkort bekend gemaakt en gecommuniceerd richting de leden van de nationale selectie.

Ondanks eerdere berichtgeving zal het dus niet noodzakelijk (maar wel aan te raden) zijn om vooraf deel te nemen aan de triathlons van Stein en/of Nieuwkoop. Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat er voor agegroupers voldoende startplaatsen zullen zijn bij het EK. In het geval dat het aantal aanmeldingen het aantal startplaatsen toch overschrijdt zal vermoedelijk de volgorde van aanmelding bepalend zijn.

Wie deel wil nemen aan de EK serie, kan zich alvast vrijblijvend aanmelden bij de NTB ([email protected]), onder vermelding van naam en licentienummer. Om voor Nederland uit te kunnen komen is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een Nederlandse wedstrijdlicentie en een Nederlands paspoort. Over de definitieve aanmelding, eventuele tenue-eisen en de kosten volgt dan zo snel mogelijk nader bericht.

Bronnen / Links:
Christie Brouwer
Nederlandse Triathlon Bond