Spencer Smith werkt aan come-back

PALM HARBOR (USA) – De Britse toptriatleet Spencer Smith verwacht dit jaar zijn rentree te maken in het Ironman-circuit. De Brit, die momenteel in Florida woont en traint, is vastbesloten om dit jaar weer volledig terug te komen op zijn oude niveau. De tweevoudig oud-wereldkampioen werd begin juni vorig jaar tijdens een trainingsritje in zijn toenmalige woonplaats in New Jersey aangereden door een vrouw in een PC-Hoofttractor. Ondanks dat het een betrekkelijk licht ongeluk was, kwam het Smith te staan op meerdere botbreuken, hechtingen en brandwonden als gevolg van het feit dat hij uiteindelijk onder het motorblok terecht kwam. Zijn fiets kwam er slechter af: deze werd door de SUV overreden.

Smith had een aantal jaren geleden ook al forse tegenslag toen hij bijna een jaar vocht tegen een beschuldiging van Nandrolon-gebruik. Hij wist dit gevecht uiteindelijk ook te winnen.

Bronnen / Links:
Triathlete Magazine