NTB licht tip van de sluier op rond EK-criteria

ALMERE – [updated] – Na het officiële bericht dat Almere in 2006 het Europees Kampioenschap over de lange afstand toegewezen heeft gekregen, heeft de NTB veel vragen van atleten gehad hoe ze zich daarvoor kunnen kwalificeren. Momenteel wordt door de NTB nog hard gewerkt aan het afmaken van de kwalificatie-criteria, maar vandaag maakte de bond – nog met enig voorbehoud – bekend dat de kwalificatie zeer waarschijnlijk gaat plaatsvinden op basis van deelname aan de triathlons van Nieuwkoop (28 mei) en/of Stein. (2 juli). Niet meedoen in Stein of Nieuwkoop betekent in principe dat men niet in de EK-serie bij Almere zal mogen starten.

Kwalificatie zal plaatsvinden voor de topatleten, maar ook voor de leeftijdscategorieën (age-groups). Het aantal te vergeven startbewijzen en de exacte criteria zal de NTB zo spoedig mogelijk bekend maken.

Het bericht op de NTB-site vermeldt en passant ook Stein als NK Lange Afstand. Dit impliceert dat Stein de NK-fakkel heeft overgenomen nadat Almere eind december liet weten het NK niet te willen organiseren naast het EK en de open serie over de klassieke afstand.

UPDATE 8-1: In het bericht op de NTB-site stond ten onrechte vanuit gegaan dat het NK over de lange afstand voor 2006 reeds aan Stein zou zijn toegewezen. De NTB en de Stichting Triathlon Stein zijn hierover echter nog in onderhandeling.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond