Huib Rost mag gaan dromen van Spelen 2008

BOXMEER – Huib Rost krijgt binnenkort meer financiële armslag om zich sportief verder te kunnen ontwikkelen, dankzij de financiële ondrsteuning van een lokale sponsorgroep, de stichting ‘Vrienden van Paul Logtens’. Tijdens een bijeenkomst van de groep op 29 januari gaat de stichting zijn naam veranderen in ‘Vrienden van Huib Rost’. Met deze ondersteuning kan Rost de nodige extra euro’s tegemoet kan zien. Zo krijgt hij de mogelijkheid om met meer en gerichtere trainingen en buitenlandse stages zijn prestaties op een hoger niveau te brengen.

Vincent Maassen, de aankomend voorzitter van de sponsorgroep, houdt nog een kleine slag om de arm. “Het is nog niet helemaal rond. Maar de kans is groot dat we die weg inslaan. Toen we afscheid namen van Paul Logtens [tennisser – red.] gaf de stichting direct aan graag een andere topsporter te willen steunen. Dat daar Huib Rost in aanmerking voor zou komen, stond al snel vast. Rost zit bij de top van Nederland en maakt volgens de stichting een goede kans om de Olympische Spelen van 2008 te kunnen halen. Deelnemen aan de Spelen in Peking wordt dan ook het belangrijkste speerpunt.”

De dertigjarige Rost is erg gelukkig met het feit dat hij de plek van plaatsgenoot Logtens mag innemen. “Fantastisch, natuurlijk. Ik beschouw het als een soort erkenning en het is een enorme stimulans. Wat het concreet gaat betekenen, kan ik op dit moment nog niet overzien. Op 29 januari wordt dat duidelijker. Het ziet er in elk geval naar uit dat er meer geld beschikbaar komt. Zo kan ik nog eenmaal alle pijlen op mijn sportieve ontwikkeling gaan richten. Ik voel dat ik nog niet aan mijn top zit, er zit nog meer in. Met meer financiële steun kan ik de lat hoger gaan leggen. Daarbij is alleen trainen niet genoeg. Daar ben ik inmiddels wel achter. Ik moet bijvoorbeeld meer naar het buitenland om me internationaal te kunnen meten. En ik wil vaker met binnen- en buitenlandse trainingspartners trainen. Alleen zo kun je beter worden.”

Door geldgebrek ontbeert Rost al jarenlang de omstandigheden om de triathlonsport optimaal te kunnen beoefenen. Daarbij kan hij maar een beperkt aantal buitenlandse wedstrijden bezoeken. Verder dan Europa komt hij nauwelijks. Daar kan nu snel verandering in komen, als de nieuwe stichting ‘Vrienden van Huib Rost’ hem binnenkort de ontbrekende euro’s toestopt. Maassen, in wiens fysiotherapiepraktijk Rost werkzaam is, heeft alle vertrouwen in zijn werknemer. “Ik ken Huib al lang. Ik weet wat hij kan en ik verwacht dat hij Peking kan gaan halen. Hij moet daarvoor punten gaan scoren in de verschillende wedstrijden en bij de eerste drie van Nederland zien te komen. De bedoeling is om hem tot aan de Spelen van 2008 te ondersteunen.”

Bronnen / Links:
De Gelderlander