Frans van Zundert onderscheiden als Lid van Verdienste NTB

DRUNEN – De afloop van de duathlon van Weert als finalewedstrijd van het Jeugd- en Juniorencircuit Zuid markeerde zaterdag ook het afscheid van circuitcoördinator Frans van Zundert. Van Zundert zette zaterdag na ruim 20 jaar actief te zijn geweest in diverse geledingen van de sport een punt achter zijn al werkzaamheden binnen de sport. Voor al het positieve wat Van Zundert in die 20 jaar heeft geleverd werd hem door Rob Barel namens het NTB bestuur de titel Lid van Verdienste met bijbehorende plaquete uitgereikt. Zeer verguld nam Van Zundert deze onderscheiding en alle mooie woorden en vele attenties voor hem en zijn vrouw in ontvangst en sprak daarbij de hoop uit dat zijn opvolger(s) dezelfde steun mogen ontvangen als die hij heeft verkregen bij het uitoefenen van zijn taken.

Van Zundert was in de eerste jaren vooral bekend als organisator van de Triathlon van Drunen. Daarnaast (en daarna) is hij zeer actief geweest in de NTB-afdeling Zuid als bestuurslid en voorzitter. Maar Van Zundert deed veel meer, vooral achter de schermen. Met name zijn niet aflatende inspanningen op het gebied van jeugd en junioren zijn genoegzaam bekend. Het Mini Circuit Zuid, het paradepaardje van Van Zundert, wordt nu overgenomen door anderen.

Bronnen / Links:
Jo van Loon