Armand van der Smissen nieuwe coördinator Nationaal Duathloncircuit

ALMERE / TILBURG – De Nederlandse Triathlon Bond heeft Armand van der Smissen aangesteld als coördinator van het nationale Duathloncircuit. Hij wordt hiermee de opvolger van zijn plaatsgenoot Jo van Loon, die deze rol vanaf 1998 vervulde. Van der Smissen heeft als duatleet zijn sporen inmiddels ruim verdiend. Zo werd hij dit jaar nog Europees kampioen op de lange afstand in Venray. Hij is daarnaast econoom en heeft zo’n 10 jaar ervaring met advieswerk in de sportwereld, variërend van verenigingsondersteuning tot het opstellen van meerjarenbeleidsplannen voor sportbonden. De Tilburger zal overigens zijn sportieve carrière niet op een lager pitje gaan zetten.

Van der Smissen is van plan om – conform het NTB-beleid voor de komende jaren – het circuit een nieuwe impuls te geven, waarbij zijn belangrijkste doelen zijn meer beoefenaren van de duathlonsport in Nederland en het krijgen van een aantal extra sterke organisaties in Nederland. “In eerste instantie wil ik vooral bereiken dat een groter deel van het enorm potentieel aan sporters in Nederland dat aan hardlopen en fietsen doet ook daadwerkelijk kennis gaat maken met de duathlonsport. Wat dat betreft vooral een breedtesportdoelstelling. In mijn visie kan breedtesport zich echter nauwelijks ontwikkelen zonder topsport en kan topsport niet zonder breedtesport. Mijn ervaring met (breedte)sportbeleid en kennis en contacten binnen de topsport geven me de mogelijkheid vanuit diverse invalshoeken naar de sport te kijken. Ik zie dit als een voordeel”.

Bronnen / Links:
Christie Brouwer
Nederlandse Triathlon Bond