ALO Amsterdam organiseert avond over hoogtetraining

AMSTERDAM – Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam organiseert op woensdag 7 december een bijeenkomst over ‘Hoogtetraining: Science meets practice’. Tijdens deze avond zal bewegingswetenschapper Martin Truijens de aanwezigen een fysiologische onderbouwing van hoogtetraining in het algemeen voorschotelen, en wordt een actueel overzicht van de wetenschappelijke literatuur op het gebied van hoogtetraining gegeven. Truijens heeft in de VS onderzoek gedaan naar de effecten van hoogtetraining. Na deze lezing volgt een paneldiscussie met onder andere Gerard van Lent (voormalig triathlontrainer, tegenwoordig trainer van o.a. Lornah Kiplagat), Ad van de Ven, Guido Hartensveld en Rob Barel.

De avond begint om 19.00 uur in het Auditorium van de ALO in Amsterdam (Dr. Meurerlaan 8). De toegang is gratis, vooraanmelding is echter wel noodzakelijk (e.buijs @ hva.nl). Er is plaats voor 160 personen.

Bronnen / Links:
Martin Breedijk