Bianca van Dijk stopt per direct met triathlon

RHENEN – Bianca van Dijk stopt met onmiddellijke ingang met de triathlonsport. De 36-jarige tweevoudig Nederlands kampioen op de halve afstand wil zich gaan richten op het wielrennen. Dat Van Dijk nu afscheid neemt is opvallend. Vorige maand beweerde ze nog stellig dat ze minimaal een jaar aan internationale wedstrijden wilde meedoen. Maar met name haar optredens in Almere en op Lanzarote de afgelopen zomer hebben haar aan het denken gezet. Daar viel ze twee keer uit.

“Ik heb het seizoen geëvalueerd en ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk geen zin meer heb om zoveel tijd te steken in trainingen.” Haar besluit staat vast: “Ik heb voor volgend jaar niet eens meer een licentie bij de bond aangevraagd.”

Het moederschap heeft behoorlijke gevolgen voor haar gehad. Sindsdien heeft ze rug- en bekkenklachten. Met name bij het lopen ondervindt ze daar veel last van. Als triatlete moest Van Dijk, die in 2001 vierde werd op het WK lange afstand vooral veel trainen op de onderdelen zwemmen en hardlopen. “Het fietsen is me altijd makkelijk afgegaan. Daarom wil ik kijken wat ik op dat gebied nu kan doen.” Van Dijk wil het wielrennen serieus aanpakken. “Ik zoek een topteam in Nederland. Er zijn contacten, maar daar kan ik nog niets over zeggen.”

Bronnen / Links:
AD/Utrecht