Schorsing Nina Kraft verkort tot één jaar

FRANKFURT (GER) – Eergisteren heeft de Deutsche Triathlon Union (DTU) bekend gemaakt dat de schorsing die Nina Kraft na haar betrapping op EPO-gebruik voor de Ironman van Hawaii heeft opgelegd gekregen, is teruggebracht van twee naar één jaar. De tuchtraad van de DTU herroept daarmee de beslissing van de disciplinaire commissie van begin december, die de strafmaat bepaalde op basis van de nieuwe anti-doping regels van de DTU. Deze regels waren echter nog niet van kracht op het moment van betrapping.

Kraft won op 16 oktober de Ironman World Championships en werd bij de dopingcontrole positief bevonden. Op 17 september had de DTU de nieuwe regels al aangenomen, maar moest dit vervolgens nog officieel laten vastleggen om het rechtsgeldigheid te geven. Dit proces was weliswaar in gang gezet, maar nog niet afgerond. Op grond daarvan waren daarom eigenlijk nog steeds de oude anti-dopingregels van kracht, en had de zaak-Kraft op basis van die regels beoordeeld moeten worden. Inmiddels zijn de nieuwe anti-dopingregels wel van kracht geworden, en Kraft zal derhalve de laatste Duitse atleet zijn die nog een ‘milde’ straf krijgt opgelegd.

Bronnen / Links:
Tri2B.com
Deutsche Triathlon Union