Holten weet zich voorlopig weer verzekerd van topstatus

HOLTEN – Nederland blijft de aankomende jaren verzekerd van een internationale toptriathlon in Holten. De organisatie kan deze toezegging doen doordat zij zich tot en met 2008 gesteund weet door twee hoofdsponsors, Oad en Rabobank Holten. Tevens is aan Holten door de ITU de status van European Premium Cup Race toegewezen. Dit zal de aankomende jaren zorgen voor grote namen aan de start.

Vorig jaar werd de wedstrijd in Holten, na twee jaar de status van ITU Points Race gehad te hebben, opgenomen in een reeks wedstrijden om de European Continental Cup. Dit zorgde de afgelopen jaren voor deelnemers als Rasmus Henning (Europees Kampioen 2004), Dimitri Gaag (wereldkampioen 2002 en winnaar van de World Cup in 2004), Kathleen Smet (Europees kampioene 2001) naast een keur van Nederlandse toppers. Dit jaar belooft de benoeming tot European Premium Cup Race nog meer topatleten aan de start te brengen. Deze verhoging van de internationale status betekent dat atleten in Holten meer punten kunnen verdienen voor hun positie op de Europese ranglijst. Het aantal punten dat nu in Holten te verdienen zal zijn ligt maar net onder dat van een EK. Naast Holten hebben ook vermaarde wedstrijden als Carlsbad en Alanya de status van European Premium Cup Race.

Bronnen / Links:
Hendri Markvoort
Triathlon Holten