WTC lanceert nieuw wereldwijd wedstrijdcircuit: Ironman 70.3

TARPON SPRINGS (USA) – De World Triathlon Corporation heeft gisteren de geboorte van een nieuw wereldwijd circuit aangekondigd. Onder de naam “Ironman 70.3″ zullen alle bestaande plus een vijftal nieuwe wedstrijden over de halve Ironman-afstand worden samengebracht. Bij de wedstrijden zijn dan slots te verdienen voor een nieuw op te zetten wereldkampioenschap over die afstand, dat ze in november 2006 in Florida willen laten plaatsvinden.

De naam van het nieuwe circuit, Ironman 70.3, slaat op het totaal aantal mijlen dat in de wedstrijden wordt afgelegd. Het gaat hier om de wedstrijden die de WTC in het verleden betitelde als Half Ironmans, dus 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen. Alle bestaande Ironman-qualifiers over de halve afstand worden in het circuit ondergebracht. Alhoewel de WTC in het persbericht niet vermeldt of er in deze wedstrijden dan nog ‘Kona slots’ te verdienen zijn, is het zeer waarschijnlijk dat dat dan niet meer het geval is.

De dit jaar voor het eerst op de kalender staande UK Half Ironman Ironman 70.3 wedstrijd die dit jaar op 11 september wordt gehouden in het Britse Longleat zal de officiële aftrap zijn van het nieuwe circuit. Ook de wedstrijd in Monaco gaat onderdeel uitmaken van de Ironman 70.3 serie, daarnaast wordt Kopenhagen als locatie voor een nieuwe, derde Europese wedstrijd genoemd.

Bronnen / Links:
WTC / Ironman Live