Waalwijk markeert wederom start van de XTERRA Benelux Tour

WAALWIJK – Aanstaande zondag start met de Maresia Run-Bike-Run de tweede jaargang van de XTERRA Benelux Tour. Het multisport-circuit dat letterlijk afwijkt van de gebaande paden telt ook dit jaar weer zeven wedstrijden waaraan een eindklassement is verbonden. Gedurende het gehele jaar kunnen de liefhebbers van off-road zich met zichzelf en elkaar meten in vier triathlons en drie duathlons. In december zal weer bij de Cerberus Offroad Duathlon bekend zijn wie zich de XTERRA-kampioenen van de Benelux in 2005 mogen noemen.

Alle wedstrijden uit 2004 zijn ook in 2005 vertegenwoordigd. Bij het aanwijzen van de favorieten voor de eindzege voor Tour staan de winnaars van 2004, Royce Kortekaas en Riikka Kelja, weer vooraan. Beiden zullen ook in het Europese XTERRA-circuit actief zijn. Daarnaast zullen de sterkste off-road atleten van Nederland en België de strijd aangaan met de titelverdedigers. In Waalwijk zijn dat onder andere Armand van der Smissen, Rob Barel, Bas Borreman en Jan Struycken. Bij de dames heeft Riikka Kelja vooral tegenstand te verwachten van Yvonne van Vlerken.

De XTERRA Benelux Tour wordt in 2005 ondersteund door The Sports Company, Schwalbe, Compex en Perskindol. De producten van deze firma’s zullen ingezet worden als prijzen voor winnaars, verlotingprijzen en herinneringen aan de Tour 2005.

In Waalwijk zal voorafgaand aan het wedstrijdgeweld van de volwassenen de jeugd massaal van start gaan. Met zo’n 75 jonge jongens en meisjes in de diverse leeftijdscategorieën is de toekomst van onze sport van nabij te bewonderen. Daarnaast kent het programma in Waalwijk ook een mountainbikewedstrijd. Deze staat open voor zowel wedstrijdrijders als recreanten. Er is wederom een uitdagend, technisch rondje uitgezet op de rand van de Drunense duinen met zandpaden, grasstroken en ook een stuk van een motorcrossparcours.

Bronnen / Links:
Frank Hamelink
Maresia Run-Bike-Run Waalwijk
XTERRA Benelux Tour