Marianne Vlasveldt wint inaugurele wintertriathlon Flassin

FLASSIN (ITA) – Marianne Vlasveld heeft zondag de editie van de wintertriathlon in Flassin (bij Aosta, Italië) op haar naam geschreven. Achter haar werd Stefania Bonazzi op een riante achterstand tweede. Bij de heren ging de overwinning naar Daniel Antoniolli, die de Franse alleskunner Nicolas Lebrun verschalkte.

De wedstrijd verliep goed voor Vlasveld. Tijdens het lopen kon zij Bonazzi goed volgen – in tegenstelling tot het EK waar ze een minuut moest toegeven. Een snelle wissel leverde direct voorsprong op, welke Vlasveld tijdens het mountainbiken verder uit kon bouwen tot anderhalve minuut. Op de harde sporen met een mooie afdaling kwamen Vlasveld’s mountainbike-kwaliteiten goed tot zijn recht. Het langlaufen verliep met name technisch uitstekend en ze verloor daarbij niet veel op de
MANNEN
.

Vlasveld liet bewust de Wold Cup in het Noorse Oslo schieten. De wedstrijd in Italië paste beter in haar voorbereiding op het WK in verband met de hoogte en het reizen. Na Tsjechië vorige week en het WK dat nog gaat komen heeft Vlasveld voldoende wedstrijden om voor het totaalklassement in het World Cup circuit op te gaan.

Marianne zet de voorbereiding voor het WK voort in het op hoogte gelegen Zwitserse Engadin. Het WK wintertriathlon is op
5 maart in Strbske Pleso (Slovakije).

 UITSLAGEN WINTERTRIATHLON FLASSIN (ITA) 
MANNEN
--------------------------- 1 Daniel Antoniolli ITA 1.04.53
2 Nicolas Lebrun FRA 1.05.27
3 Guiseppe Lamastra ITA 1.06.32 VROUWEN -------------------------- 1 Marianne Vlasveld 1.12.58
2 Stefania Bonazzi ITA 1.19.03
3 Guiliana Lamastra ITA 1.21.09

Bronnen / Links:
Marianne Vlasveld en Frans Ittmann