Roger Smeets stopt per direct met duathlon

ELSLOO – Dagblad ‘De Limburger’ maakte er vandaag melding van dat Roger Smeets aan bondscoördinator Marcel Looze heeft laten weten dat hij per direct stopt met duathlon. Na het voor hem desastreus verlopen NK van vorig seizoen in Gilze-Rijen kampt de 31-jarige atleet uit Elsloo met motivatieproblemen. Hij kan naar eigen zeggen niet langer overweg met de amateuristische aanpak van de bond. Smeets was in Brabant op weg naar zijn tweede opeenvolgende nationale titel toen hij in het afsluitende looponderdeel één ronde te vroeg naar de finish werd gedirigeerd.

In het artikel zegt Smeets: “Als je zoiets meemaakt, ga je jezelf afvragen waar je eigenlijk mee bezig bent. Duathlon is in Nederland zo amateuristisch dat het niet meer leuk is. Je verdient er geen cent mee en het pure plezier in de sport wordt je dan ook nog op een lullige manier afgepakt. Niet dat ik met modder wil gooien naar de bond. Die mensen kunnen er ook niks aan doen dat er geen geld is. Tijdens EK’s en WK’s moest ik zelfs mijn lunch uit eigen zak betalen. Dat is eigenlijk te triest voor woorden.”

Bronnen / Links:
Henk Cals
Artikel van Patrick Delait in Dagblad ‘De Limburger’