Martin Breedijk start met trainingsbegeleiding

AMSTERDAM – Net als meerdere vóór hem, is voormalig toptriatleet Martin Breedijk gestart met een eigen bureau voor trainingsbegeleiding om zijn theoretische kennis en zijn praktische ervaring in de triathlonsport over te brengen aan andere triatleten en duursporters. Onder de naam Train@Distance maakt hij trainingsschema’s op maat voor lopers, fietsers, zwemmers, triatleten en duatleten op elk niveau.

De naam van het bedrijf heeft een dubbele betekenis. Er wordt begeleid op afstand, dus via internet, e-mail en telefoon. Hierbij is de begeleiding toch zeer nabij omdat het trainingsproces via deze communicatielijnen goed kan worden gestuurd. De andere betekenis is duidelijk voor duursporters. Tijdens de begeleiding wordt er rekening gehouden met de persoonlijke trainingsachtergrond, mogelijkheden en doelstellingen.

Breedijk was vanaf zijn 12e tot zijn 20e actief in de atletiek. Toen hij in 1986 op de ALO in Amsterdam ging studeren, kwam hij in aanraking met triathlon. Dat maakte hem zo enthousiast, dat hij steeds meer wedstrijden is gaan doen. Bij verschillende nationale en internationale evenementen was hij bij de top-drie te vinden. Dit heeft er ook toe geleid dat hij in de nationale selectie van de NTB is terechtgekomen.
Vanaf zijn 18e is Breedijk ook al actief als trainer voor duursporters van verschillend niveau. Sinds 2003 is hij docent duursport en trainingsleer op de ALO in Amsterdam bij de opleiding Sport, Management en Ondernemen.

Via de website kunnen belangstellende atleten zich aanmelden voor begeleiding. Bij de intake kan men kiezen voor de reguliere begeleiding, maar ook voor begeleiding die specifiek gericht is op een evenement. Verder is op de website alle informatie, nieuwsberichten en achtergronden van Breedijks nieuwe onderneming te vinden.

Bronnen / Links:
Martin Breedijk
Train@Distance