Armand van der Smissen denkt nog niet aan stoppen

TILBURG – Armand van der Smissen heeft besloten zijn topsportcarrière in de duathlon met minimaal één jaar voort te zetten. De vice-Europees en nationaal kampioen en derde op de wereldranglijst was niet van plan te stoppen met duathlon, maar wil graag ook in 2005 nogmaals een goed internationaal wedstrijdprogramma gaan draaien.

“Sportief gezien was er geen enkele reden om te stoppen” aldus Van der Smissen. “Nadat duidelijk werd dat de bestaande sponsoren (LeenBakker en Asics) in 2005 zouden doorgaan is dit ook inderdaad een verantwoorde beslissing. Ook het materiaal waar ik mee zal kunnen lopen en fietsen zal weer goed zijn. Daarnaast is er in de loop van dit jaar de steun van de regionale bedrijven Citroën Bertens, Multifit en GBG Reeshof bijgekomen. Tenslotte werkt ook mijn werkgever 2College West mee als ik voor training of wedstrijden naar het buitenland moet.”

De 36-jarige routinier is blij dat er verschillende jonge talenten druk bezig zijn om het gat naar de Nederlandse top te dichten. “Daarbij denk ik vooral aan trainingsgenoot Wim Nieuwkerk (tweede bij het EK voor neo-senioren) maar ook aan een aantal junioren. Overigens zal ik – net als de dit jaar gestopte Huub Maas – een aantal jongeren van advies gaan voorzien”.

De komende maanden zal van der Smissen vooral regionaal actief zijn bij verschillende crosswedstrijden.

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen