Nina Kraft door DTU voor twee jaar geschorst

BRAUNSCHWEIG (BER) – Nina Kraft is gisteren door de Deutsche Triathlon Union officieel voor twee jaar geschorst als gevolg van het gebruik van EPO voorafgaand aan de Ironman van Hawaii in oktober. Eerder werd haar door de wedstrijdleiding al haar rechten op de titel en het bijbehorende prijzengeld (100.000 dollar) ontnomen.

Nadat de dopingtest begin november positief scoorde op exogeen EPO, gaf Kraft het gebruik ervan toe. Ze bekende in de weken voorafgaand aan Hawaii zichzelf EPO toegediend te hebben en stopte daarmee vijf dagen voor de wedstrijd.

Ingangsdatum van de schorsing is 12 november 2004, de dag waarop de DTU de voorlopige schorsing al had laten ingaan. Kraft is het daarmee tot en met 12 november 2006 verboden aan DTU-evenementen deel te nemen. De ITU en de World Triathlon Corporation zullen de schorsing overnemen. Ook zal Kraft nu opdraaien voor de kosten van de procedure.
De dopingcommissie van de DTU vond het feit dat Kraft welbewust EPO heeft genomen zeer zwaarwegend. Aan de andere kant heeft de dopingcommissie ook terdege rekening getracht te houden met haar smetteloze reputatie tot op heden en het feit dat Kraft bij het bekend worden van de eerste testresultaten meteen schuld bekende.

Bronnen / Links:
3Athlon