Ronnie Babijn gaat naar Leenbakker Triathlon Team

SLUIS/TERNEUZEN – Voor Zeeuwse triatleten is het vaak moeilijk om sponsoring te vinden. Ronnie Babijn is er onlangs in geslaagd om voor de twee volgende jaren sponsoring binnen te halen. Hij wordt opgenomen in het Belgische Leenbakker Triathlon Team. Hij komt dan in de ploeg met onder meer Nederlands Kampioen Dennis Looze en diens vrouw Tracy Looze. Babijn zal zich dan wel moeten toeleggen op de Belgische Super Prestige wedstrijden. Het is een ommezwaai in zijn triathlonbeleving, want tot nu toe ontweek hij zoveel mogelijk de stayerwedstrijden. Het komt echter wel in lijn met de ontwikkeling die hij de laatste jaren heeft meegemaakt. Was lopen vroeger zijn zwakste punt, na intensieve begeleiding onder leiding van atletiektrainer Patric Suy, kan hij zich nu ook bij het lopen meten met de beste triatleten.

Ook Terèse van Lare krijgt binnenkort een nieuwe gesponsorde wedstrijdfiets. Voor haar wordt momenteel een nieuwe fiets gebouwd door het wielerhuis Michel van Mol in Knokke. Van Mol had dit voorjaar toegezegd dat Van Lare een nieuwe wedstrijdfiets kon verdienen als ze bij het WK duathlon in Geel de wereldtitel zou binnenhalen. Door het drukke toeristenseizoen is dat wat verlaat, maar volgende week mag ze haar nieuwe karretje komen afhalen.

Bronnen / Links:
Bram van Lare