Guido Gosselink pakt tweede wintertriathlon-titel

ASSEN - Guido Gosselink heeft zaterdag zijn nationale titel op de wintertriathlon met verve verdedigd. De Enschedese triatleet was heer en meester op en rondom de ijsbaan van Assen. Hij legde de 20 kilometer lopen, 100 kilometer fietsen en 40 kilometer schaatsen onder voor de tijd van het jaar zeer zachte omstandigheden af in 5.18.20 uur. Bij de vrouwen (over de halve afstand) won Jorine Koopman.

Gosselink won met ruime voorsprong op de verrassende nummer twee Edwin Ophof uit Raalte. De oud-wielrenner behoort al tot de veteranenklasse, maar bleef titelfavorieten Tiedo Tinga en marathonschaatser Robert Beute ruim voor. Gosselink controleerde de wedstrijd echter van begin tot eind. Bij het lopen dicteerde hij het tempo, waarbij Tinga en Addy Ruiter in de eerste ronde nog konden volgen. Daarna ging Gosselink solo door. Op de fiets kon alleen Ophof nog enigszins volgen. Ophof kwam acht volle ronden na Gosselink het ijs op. Tinga had toen al een onoverbrugbare achterstand opgelopen en verlengde zijn abonnement op de derde plaats: het was alweer de zesde keer dat hij derde werd in Assen, waarvan afgelopen vijf jaar op rij. Gosselink kende geen grote moeilijkheden op het ijs en wist zijn voorsprong op Ophof nog uit te breiden. Ophof pakte zilver en tevens de titel bij de veteranen. Robert Beute wist de strijd om de snelste Drent nipt te winnen van Martin Veenhuizen.
Het was Gosselinks vierde podiumplaats in vier jaar tijd. Na twee tweede plaatsen toonde de triatleet, die volgend jaar zijn profbestaan toch weer inruilt voor dat van semi-prof, zich de afgelopen twee jaar de beste.

Bij de vrouwen was Jorine Koopman de beste. Vorig jaar was zij nog goed voor brons, achter Marianne Vlasveld en Sione Jongstra. Zij bleef daarbij Janet ten Kate en Marion Visser vijf minuten voor.

UITSLAGEN
WINTERTRIATHLON ASSEN

MANNEN ---------------------------
1 Guido Gosselink 5.18.20
2 Edwin Ophof 5.25.47
3 Tiedo Tinga 5.29.41
4 Robert Beute 5.34.16
5 Martin Veenhuizen 5.35.00
6 Huub Stammes 5.38.03

VROUWEN --------------------------
1 Jorine Koopman 3.02.23
2 Janet ten Kate 3.07.29
3 Marion Visser 3.08.18

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Wintertriathlon Assen

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.