Raimond van der Boom wint duathlon Maassluis

MAASSLUIS – De duathlon van Maassluis bleef gisteren spannend tot aan de finish. In de strijd om de eindoverwinning waren de podiumkandidaten al snel bekend, alleen wie er welke plaats zou gaan opeisen bleef nog lange tijd ongewis. Raimond van der Boom, George Eichhorn en Ernst Bovenkamp wisten in de eerste run al een ruim gat met de rest van het veld te slaan, maar gaven elkaar geen duimbreed toe. Ook op de fiets lieten zij elkaar de volle twintig kilometer niet los, waarna de afsluitende run de beslissing moest brengen. Van der Boom had daarbij nog de beste benen over, en besliste de wedstrijd in zijn voordeel met acht seconden verschil. Nederlands duathlonkampioen bij de masters Eichhorn pakte de tweede plaats, en nog eens acht seconden daarna kwam Bovenkamp over de meet.

Na het drietal bleef het even een paar minuten stil bij de finish, waarna de rest van het veld binnenliep.

 UITSLAGEN DUATHLON MAASSLUIS 
MANNEN

------------------------ 
1 Raimond van der Boom 56:32
 2 George Eichhorn 56:40
 3 Ernst Bovenkamp 56:48
 4 Marco Hoogenraad 59:14
 5 Paul Kneppers 59:23
 6 Leon van der Wilde 59:45
 7 Tim Dullaart 1:00:34
 8 Marco Kuijvenhoven 1:01:27
 9 John den Hartog 1:01:51
 10 Huibrecht Lagerwerf 1:02:09

Bronnen / Links:
Triathlonvereniging Rijnmond