Wendy de Boer stopt per direct met triathlon

ENSCHEDE – De Australisch/Nederlandse Wendy de Boer, in 2002 Nederlands en Europees Juniorenkampioen triathlon en tweede op de Junioren Wereldkampioenschappen triathlon, stopt per direct met triathlon. De 19-jarige De Boer stopt omdat ze een haar leven anders wil gaan invullen. Ze heeft besloten om volgend jaar een universitaire opleiding te volgen op de Universiteit van Australië. Ze zal wel iets blijven doortrainen maar er zullen ook andere sportactiviteiten worden ontplooid.

Een keerpunt in haar carrière was de blessure, die ze al eind 2002 had opgelopen en die in 2003 het hele jaar haar parten bleef spelen. De diagnose werd verkeerd beoordeeld en bleef ze sporten terwijl ze eigenlijk eerder rust had moeten nemen. De teleurstelling van de slepende blessure, de studie die maar niet tot een goed einde kon worden gebracht. Besloot ze in 2003 in Australië te blijven en haar studie af te maken.

Ze kreeg steeds minder plezier in trainen. Langzaam ging haar motivatie weg om hard te trainen. Mede door de blessures gaat ze nu alternatieven zoeken in andere sporten.

Bronnen / Links:
Freddy Rosink
Trisport.nl