NTB organiseert serie van trainingssessies

NIEUWEGEIN – De NTB organiseert de komende maanden vier centrale trainingen voor talentvolle (tri- en du)atleten geboren in 1985 tot en met 1981. Deze centrale trainingen worden georganiseerd in en rondom het KNVB-sportcentrum in Zeist op de zaterdagen 6 november, 18 december, 22 januari en 5 februari. Op deze dagen zullen de talentvolle jonge senioren tezamen met de nationale juniorenselectie en de selectie neosenioren (onder 23 jaar) trainen.

De trainingen beginnen om 9.00 uur en duren tot ongeveer 18.00 uur. Alle talentvolle atleten, dus ook atleten die (nog) geen lid zijn van de Nederlandse Triathlon Bond, zijn hier welkom.

Voor de triatleten zal de dag bestaan uit twee zwemtrainingen, waarvan één techniektraining met behulp van video. De zwemtrainingen staan onder leiding van technisch coördinator Adrie Berk. Omdat er internationaal gezien maar weinig Nederlandse triatleten in de voorhoede meedraaien tijdens het zwemmen, ligt het accent op deze dagen sterk op dat onderdeel.

Om door te kunnen groeien naar de top van de Olympische Afstand moet er vooral in de thuissituatie heel veel gezwommen worden. Voor het belangrijke hoofdstuk rompstabiliteit en krachttraining worden de atleten begeleid door Tim Rost. Dit gebeurt in kleine groepjes, zodat er een goede controle plaats kan vinden op de uit te voeren oefeningen. Rost zal in vier sessies een opbouwend geheel laten zien, waar de atleet thuis of in de sportschool mee verder kan. Het loopgedeelte staat onder leiding van René Godlieb (en indien mogelijk ook al met de nieuwe technisch coördinator duathlon) bevat gedeeltelijk techniek- (zo mogelijk met video-analyse) en fartlekopdrachten door de mooie bossen rondom het KNVB sportcentrum. Voor de duatleten en triatleten vindt hier ook het fietsen plaats onder leiding van Tino van Garderen. Tussen het ochtend- en middagprogramma is er tevens tijd voor clinics. Dit kan een techniek onderdeel van één van de disciplines betreffen of een gastspreker met een interessant onderwerp.

Naast de leden van de nationale juniorenselectie en de selectie neosenioren is er ruimte voor atleten die ook richting top willen op de Olympische afstand triathlon (met stayeren), duathlon kort (met stayeren) of lange afstand triathlon. Dit zijn dus atleten die al redelijk wat trainingsuren in de week maken en graag de aansluiting willen maken met de atleten die nu in de nationale selecties zitten.

Aanmelden voor deze vier trainingsdagen kan door een e-mail te sturen naar Adrie Berk. Vermeld daarin je naam, geboortejaar, adresgegevens, discipline (triatleet/duatleet, OD/LD) en je beste resultaten van het afgelopen jaar. Vermeld tevens een testtijd van 1500 of 1000 meter vrije slag en 10 km lopen. Er is plaats voor maximaal 30 atleten. Wanneer er meer aanmeldingen binnenkomen, zal er helaas een selectie moeten plaatsvinden om de trainingen werkbaar en vruchtbaar te houden. Trainers en ouders zijn gedurende de dag ook van harte welkom. Gedurende de lunch of na een training is er eventueel tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Van de atleten wordt een bijdrage in de kosten van € 50,00 per persoon gevraagd voor alle vier de trainingsdagen. Het definitieve programma wordt te zijner tijd naar alle deelnemers gestuurd.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond