Armand van der Smissen brons in duathlon World Cup Italië

VARALLO SESIA (ITA) – Armand van der Smissen is gisteren derde geworden in de duathlon van Varallo Sesia, de afsluitende wedstrijd van het ITU World Cup Duathlon Circuit. Winnaars in Italië waren Jurgen Dereere en Nadia Cortassa.

In de eerste run bleven vrijwel alle kanshebbers dicht bijeen, een kopgroep van zeven stormde vrijwel gelijk de wissel in, waaronder Van der Smissen. Deze groep groeide tijdens het fietsen aan tot 21 man, waarna de Italianen en Engelsen probeerden hun numerieke overwicht uit te buiten door om beurten de aanval te kiezen. De Italiaan Pigoni leek tenslotte succes te hebben maar mede door toendoen van wereldkampioen lange afstand Greg Watson strandde zijn poging vlak voor de tweede wissel.

In de tweede run scheidde Dereere zich af om weg te blijven. Anthony Le Duey besliste de tweede plaats in de wisselzone; Van der Smissen had enkele seconden langer nodig en kon die achterstand niet meer geheel goed maken. “Ik verloor teveel tijd in de wisselzone. Ik moest stoppen omdat we allemaal tegelijk aankwamen en de zone erg smal was. Eén van de Italiaanse atleten verloor het evenwicht en blokkeerde daardoor de ingang van de wissel.” Van der Smissen vertrok met circa veertig meter achterstand op Dereere en Le Duey, en kon dat gat niet meer goedmaken.

Bij de vrouwen vertoonde de strijd om de podiumplaatsen grofweg hetzelfde beeld. De top-drie scheidde zich al snel af van de rest van de dames, en ook op de fiets lieten de drie elkaar niet gaan. Cortassa had in de tweede run nog de beste benen, en liep vervolgens van Giordano en Morrison weg.

Anthony Le Duey, leider in het tussenklassement van het World Cup circuit, wist met zijn tweede plaats de leiding in het eindklassement te behouden. Ook bij de vrouwen ging de winst in het World Cup circuit naar de zilveren medailliste in Varallo, Laura Giordano.

 UITSLAGEN
 DUATHLON VARALLO SESIA (ITA)

MANNEN
—————————
1 Jurgen Dereere BEL 1.48.32
2 Anthony Le Duey FRA 1.48.45
3 Armand vd Smissen 1.48.50
4 Javier Garcia ESP 1.49.05
5 Tom Lowe GBR 1.49.07
6 Francois Lhuissier FRA 1.49.08
7 Marco Galeasso ITA 1.49.17
8 David Benton GBR 1.49.33
9 Aksel Nielsen DEN 1.49.34
10 Martin Yelling GBR 1.49.38

VROUWEN ————————–
1 Nadia Cortassa ITA 2.02.09
2 Laura Giordano ITA 2.02.29
3 Catriona Morrison GBR 2.02.51
4 Amory Rowe USA 2.07.55
5 Desiree Ficker USA 2.09.15


Bronnen / Links:
Friesian Team