Rutger Beke positief bevonden op EPO

LEUVEN (BEL) – Meervoudig Belgisch Kampioen Rutger Beke is begin september na de Zwintriathlon (van Sluis naar het Belgische Knokke) betrapt op het gebruik van EPO. Beke ontkent het gebruik; na bevestiging in contra-expertise wacht hem een schorsing van twee jaar.

De atleet uit Leuven was afgelopen weekeinde nog vijfde in de Ironman van Hawaii. Vorig jaar pakte hij daar als ‘rookie of the year’ de tweede plaats.

Eerder dit jaar werden ook een aantal Duitse atleten betrapt op het gebruik van doping. Katja Schumacher werd betrapt op het gebruik van testosteron bij de Ironman Germany, en André Bour op het gebruik van efedrine bij een wedstrijd in Italië. Vorig jaar werd Thomas Braun betrapt op het gebruik van meerdere middelen bij de Ironman France in 2003. Alle drie atleten zijn momenteel geschorst.

Bronnen / Links:
NOS Teletekst, pagina 644