Roger Smeets laat EK Duathlon schieten

ELSLOO – Roger Smeets heeft vandaag besloten niet af te reizen naar het EK duathlon, dat komend weekeinde in Swansea (Wales) wordt gehouden. Directe aanleiding daarvoor zijn de gebeurtenissen tijdens het NK duathlon afgelopen zondag in Molenschot. In leidende positie werd hij toen door een vrijwilliger één ronde te vroeg richting finish gewezen, waardoor hij zijn titelkansen aan zich voorbij zag gaan en uiteindelijk gediskwalificeerd werd.

Na de perikelen in Molenschot had Smeets drie dagen de tijd genomen om zich te bezinnen op zijn deelname. Hierna kwam hij echter tot de conclusie dat hij op dit moment onvoldoende gemotiveerd is om een goede prestatie neer te kunnen zetten in Swansea. Smeets heeft zo’n grote kater aan het voorval overgehouden dat hij geen trek meer heeft om met de overige geselecteerde duatleten af te reizen naar Wales. Ook al is hij in de vorm van zijn leven. Aan het Limburgs Dagblad vertrouwde hij toe: “Ik ben zo onsportief behandeld, dat het voor mij niet meer hoeft. Ik weet dat ik nu emotioneel ben, maar op dit moment heb ik er helemaal genoeg van. Ze kunnen allemaal kapotvallen.”

Bronnen / Links:
Christie Brouwer, NTB
“Blunder kost Smeets NK-titel” (Limburgs Dagblad)