Ria van Hamont benoemd tot Lid van Verdienste NTB

NIEUWEGEIN – Bij haar afscheid als voorzitter van de landelijke NTB-Werkgroep Wedstrijdofficials (WGWO) is Ria van Hamont benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ van de NTB. Zij kreeg de onderscheiding vanwege haar grote verdienste voor de triathlonsport in het algemeen en de NTB in het bijzonder. Eerdere benoemde leden van verdienste van de NTB zijn onder andere voormalig bestuurslid Tom Gouw en triatleet Rob Barel.

Van Hamont heeft vanaf de oprichting van de NTB zowel als bestuurder in de Afdeling Zuid en als lid van het hoofdbestuur van de NTB de WGWO meegemaakt. Bij de Holland Triathlon van Almere was ze jarenlang de contactpersoon van de NTB-jury. In 1996 is zij voorzitter geworden van de WGWO.

De voorzitterstaken van de WGWO worden overgenomen door Ton Beumer. Van Hamont blijft als lid wel verbonden aan deze werkgroep.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond