Louis Delahaye wordt bondscoach Duitse triathlonbond

GEULLE – Louis Delahaye wordt de nieuwe bondscoach van de Deutsche Triathlon Union (DTU). De Limburger volgt daarmee Ralf Ebli op. In de komende periode zal de overdracht plaatas gaan vinden; Delahaye neemt met ingang van 1 januari 2005 de functie officieel over. Voor zijn werk bij het Olympisch Steunpunt in Saarbrücken reist hij vanuit zijn woonplaats Geulle op en neer.

De 38-jarige Delahaye was al sinds september 2001 juniorenbondscoach bij onze oosterburen. Daarvoor was hij in dienst van de NTB, waarbij hij twee jaar lang de juniorenselectie begeleidde en daarna vijf jaar bondscoach was van de nationale triathlonselectie. Hij was de technisch verantwoordelijke voor het traject naar de Olympische Spelen in Sydney 2000.

Op de website van de Deutsche Triathlon Union wordt de aanstaande bondscoach geïnterviewd.

Bronnen / Links:
Henk Cals
Deutsche Triathlon Union