Karin Thürig geeft visitekaartje af voor Hawaii

BARDOLINO (ITA) – Triatlete Karin Thürig heeft gisteren in Bardolino het WK tijdrijden bij de vrouwen gewonnen. Vorig jaar miste de 32-jarige Zwitserse net het podium, maar dit jaar was zij ongrijpbaar voor alle concurrentes: de zilveren medaillewinnares Judith Arndt deed bijna een minuut langer over het parcours van 24 kilometer. Thürig won bij de afgelopen Spelen ook al het brons op deze discipline.

Met deze overwinning heeft Thürig een visitekaartje afgegeven voor de Ironman Hawaii over drie weken. Daar zal zij weer van de partij zijn, en waarschijnlijk kan van haar – net als vorig jaar – een fenomenale fietstijd verwacht worden. Vorig jaar was ze met een tijd van 4:50 (38e fietstijd overall) rond de tien minuten sneller op de fiets dan winnares Natascha Badmann.

Haar deelname in Hawaii komt eigenlijk slecht uit na een zwaar en slopend wielerseizoen, maar Thürig wil zich op deze manier rechtstreeks kwalificeren voor de editie van volgend jaar. De concurrentie is in ieder geval alvast gewaarschuwd, want: “in 2005 is IMH mijn hoofddoel”, aldus Thürig.

Bronnen / Links:
Spits