Aloha brengt 32 atleten aan de start in finale Verenigingscompetitie

ENSCHEDE / OSS – Op zondag
3 oktober zal de finale van de NTB-Verenigingscompetitie plaatsvinden tijdens de Naaldhof Run-Bike-Run van Oss. Studenten-triathlonvereniging ‘Aloha’ uit Enschede grijpt het 10-jarig bestaan, dat een week later gevierd zal worden, aan om met een numerieke overmacht aan de start te verschijnen. De Twentse studenten zullen een afvaardiging van liefst 32 deelnemers (!) op de been brengen, waaronder de inmiddels bekende sportieve mascotte Alo de Haan.

De oranje-blauwe armada dicht zichzelf podiumkansen toe, “maar de tegenstand zal zwaar zijn” zo liet kopman Andries Koers weten na een blik op de startlijst. Hevige tegenstand zal komen van VZC uit Veenendaal met Rob Barel en Paul Verkleij in de gelederen. Ook de Aalsmeerse vereniging Oceanus, dat een mix van ervaring en jeugd aan de start brengt, zal zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Aloha hoopt het resultaat van vorig jaar, toen het team tweede werd in Spijkenisse, te evenaren.

In totaal binden 148 deelnemers van 13 verschillende verenigingen de strijd aan in Oss. De finaleserie voor de Verenigingscompetitie start om 15.00.

Bronnen / Links:
Martijn Keijsers
Naaldhof Run-Bike-Run Oss