Zilver in Moritzburg voor Dirk Wijnalda en Caroline Vromans

MORITZBURG (GER) – Vorig jaar nam een groep atleten van de Utrechtse triathlonvereniging ‘Hellas’ deel aan de Schlosstriathlon van Moritzburg en wist daar met diverse prijzen aan de haal te gaan in de wedstrijd over de lange afstand. Dirk Wijnalda en Vincent Houtgraaf werden één en twee, en Jacomina Eijkelboom won de wedstrijd bij de dames. Dit jaar ging Wijnalda terug om zijn titel te verdedigen, maar hij bemerkte dat er dit jaar meer sterke atleten naar Moritzburg waren getogen. Wijnalda kwam dit keer als vierde uit het water. Op de fiets door het heuvelachtige landschap zette hij de achtervolging in, maar kon niet voorkomen dat de koploper, Ralf Gregs, nog op hem uitliep. Tijdens de marathon wist Wijnalda nog elf minuten van zijn achterstand in te lopen, maar ondanks een fors betere tijd dit jaar (9:28 versus 9:56 vorig jaar) bleef hij op drie minuten van Gregs steken op de tweede plaats.

Bij de dames ging het zeer goed met Caroline Vromans, die hier debuteerde op de hele afstand. Lang lag ze op de eerste stek, maar moest tijdens het lopen toch Romy Schuwuchow voor laten gaan.

 UITSLAGEN
 TRIATLON MORITZBURG (GER)

MANNEN
————————
1 Ralf Gregs GER 9:25:00
2 Dirk Wijnalda 9:28:22
3 Rolf Baum GER 10:12:31
4 Conrad Kebelmann GER 10:17:13
5 Toontje de Jongh 10:43:50

VROUWEN ———————–
1 Romy Schuwuchow GER 11:36:31
2 Caroline Vromans 11:47:34
3 Sabine Conrad 12:24:53


Bronnen / Links:
Saskia te Velde
Schlosstriathlon Moritzburg