Trim Triathlon Terheijden voor Remy Keijzer en Sofie Hamers

TERHEIJDEN – De Trim Triathlon van Terheijden is gisteren gewonnen door Remy Keijzer en Sofie Hamers. Keijzer leidde de wedstrijd van start tot finish, al had hij dat in eerste instantie zelf nog niet door. Na de fietswissel zag hij dat er iemand voor hem uit reed. De man uit Ridderkerk ging daarop vol in de achtervolging, zich pas later realiserend dat de fietser in kwestie een deelnemer was van een trio-team. Kort achter Keijzer kwam de winnaar van vorig jaar Gijs Klerkx uit het water, maar deze verloor kostbare tijd omdat de rits van zijn wetsuit kapot ging. Klerkx kon de achterstand niet meer inlopen.

Bij de dames ging Sofie Hamers voor eigen publiek ruim naar de overwinning. Al ergerde zij zich stevig over de forse stayerpartijen in Terheijden, waar het stayeren sinds jaar en dag oogluikend werd toegestaan. Sinds vorig jaar is ook in Terheijden stayeren niet toegestaan, maar de gewoonte van jaren slijt kennelijk maar langzaam bij diverse deelnemers. Hamers hierover: “Ik baal er gewoon van dat veel collega’s niet de discipline op kunnen brengen om niet te stayeren. Ze rijden kop over kop met een heel pelotonnetje zo naar je toe. Het is toch geen wielrennen.”

Bij de achtste triathlon ging de winst naar Rob Musters. Ondanks het verlies van maar liefst een krappe minuut bij het zoeken naar zijn loopschoenen in de wisselzone wist de 22-jarige inwoner van Oud-Gastel de winst te pakken. Musters was er uiterst tevreden over, zeker omdat hij al maandenlang kwakkelde met een achillespeesblessure.

Tijdens het evenement crashte de computer voor de uitslagenverwerking, uitslagen zijn daarom niet beschikbaar.

Bronnen / Links:
Wielervereniging Terheijden