Triatleten van De Zijl zwemmen rondje Leiderdorp

LEIDERDORP – Komende zondag, 27 juni, gaat een twintigtal triatleten uit de regio Leiden ter promotie van de Leiderdorpse triathlon de Ronde Van Leiderdorp zwemmen. De ze zwemtocht vindt plaats in het kader van de zogeheten Sportbaanderij en gaat over een afstand van 9 km. Acht triatleten gaan de afstand individueel zwemmen, de anderen zwemmen de tocht in estafettevorm. Eén van de deelnemers aan de individuele ronde is het grootste triathlontalent van Leiderdorp van dit moment, Linda van Driel. Van Driel behaalde dit seizoen al ereplaatsen bij de triathlons van Woerden en Bodegraven. Naast Van Driel zullen ook Ironman Hawaii finisher Harco Schaafsma, de regionale topper Elske Hetebrij en de veteranen Bep Meeuwisse, Willy Bogers, Peter Harteveld de gehele afstand zwemmen. Naast de solozwemmers zijn er estafetteteams van triathlonvereniging De Zijl-LGB en het triathlonteam Leiderdorp.

“Alhoewel er in Nederland overal wedstrijden zijn over kortere afstanden, gaat de media aandacht toch vaak uit naar wat extremere afstanden. We zitten nu met onze triathlon zonder hoofdsponsor en willen proberen extra aandacht te genereren.” aldus Schaafsma.

Nadat om 11.00 uur gestart wordt bij de Baanderij, wordt er gezwommen in twee groepen, de snellere groep zwemt ca.3,5-4 km per uur en die zijn naar verwachting om tussen 13.20 13.30 uur weer terug bij de Baanderij, de langzamere groep ongeveer 3 km/uur en zal rond 14.00 uur finishen.

Tijdens de Sportbaanderij kan er bij de kraam van De Zijl-LGB ook ingeschreven worden voor de dertiende Leiderdorpse triathlon, die op 8 augustus zal worden gehouden. Via internet inschrijven kan uiteraard ook.

Bronnen / Links:
Bep Meeuwisse
Triathlonvereniging De Zijl-LGB, Leiden