Roger Smeets en Diana ten Cate winnen mager bezet Dedemsvaart

DEDEMSVAART – Terwijl de triatleten zich dit weekeinde konden uitleven in Stein, zo konden de duatleten zaterdag terecht bij de Voartse Rabo Duathlon van Dedemsvaart, als onderdeel van het Timex Duathloncircuit van de NTB. Helaas werkte het in de praktijk niet zo. In totaal trokken ongeveer 35 atleten richting Dedemsvaart voor de wedstrijdserie. Voor de deelnemers werd het daarmee (zonder daarmee af te doen aan de neergezette prestaties) een wat eenzame bedoening.

Bij de heren was het een one-man show van Roger Smeets. Met 32:28 in de eerste run was hij twee minuten sneller dan Alex Lamberix en Cees Colijn. Deze voorsprong kwam daarna ook geen moment meer in gevaar, Smeets liep alleen maar verder uit. Achter hem ontstond een stevige strijd om de tweede plaats tussen Lamberix en Colijn, die na het lopen slechts luttele seconden van elkaar verwijderd waren en elkaar tijdens het fietsen geen duimbreed toegaven. Colijn wisselde als eerste, maar moest in de tweede run passen voor Lamberix.

Bij de dames ging Diana ten Cate in de eerste run stevig aan de leiding, en stond deze daarna niet meer af. Rosalinde Bakker kon op de fiets slechts enkele seconden van haar achterstand afknabbelen, om vervolgens toe te zien dat Ten Cate in de slotrun weer verder van haar wegliep.

De organisatoren lieten na afloop weten dat de magere opkomst bij de wedstrijdserie voor hen reden is om afscheid te nemen van de wedstrijdduathlon. Naar hun mening is het niet in verhouding om ruim 80 vrijwilligers en een groot aantal sponsors te vragen om ondersteuning voor zo’n beperkt aantal deelnemers. Het verenigingsevenement op de middag – met zo’n 110 solo- en duo-deelnemers – blijft waarschijnlijk wel overeind. De organisatie overweegt nu om de wedstrijdduathlon te vervangen voor een triathlon, in de hoop daarmee meer atleten te trekken. De wedstrijdlocatie ligt bij een mooie recreatieplas ligt waarin gezwommen kan worden. Daarmee speelt zich elk onderdeel af rond de bestaande locatie. Om bestaande triathlons in de buurt niet in het vaarwater te komen, zal in dat geval de huidige datum onder de loep genomen worden.

 UITSLAGEN
 DUATHLON DEDEMSVAART

MANNEN
————————
1 Roger Smeets 1.52.31
2 Alex Lamberix 1.56.23
3 Cees Colijn 1.56.41
4 Raimond van der Boom 1.58.01
5 Peter Timmer 1.58.30 H40
6 Robert Beute 1.59.28
7 Wardie van Wouw 2.00.37
8 Stefan van der Pal 2.01.29
9 Arie Reurink 2.01.37 H40
10 Fokke Stoel 2.02.10

VROUWEN ———————–
1 Diana ten Cate 2.17.19 D40
2 Rosalinda Bakker 2.23.26 D50
3 Susan Hagevoort 2.26.09 D40
4 Marike Beute 2.30.13
5 Cobie van der Meulen 2.42.31 D50
6 Wendy van Zundert 2.57.38


Bronnen / Links:
Arie Reurink
Voartse Rabo duathlon Dedemsvaart