Eric van der Linden wint sprinttriathlon Stein

STEIN – Eric van der Linden heeft gisteravond de sprinttriathlon van Stein op zijn naam geschreven. De ‘Adelaar van Schagen’ won superieur voor thuisfavoriet Raymond Lotz en Huib Rost. Bij de vrouwen bepaalden Tanya de Boer en Birgit Berk de race. Beide dames zwommen superieur en fietsten vervolgens naar een grote voorsprong, die zij bij het lopen niet meer uit handen gaven. De Boer won uiteindelijk met Birgit Berk op een kleine minuut. Jenette Tolhoek – van Dalen finishte op enige afstand als derde.

Vanaf de start van de wedstrijd was er een kopgroep van vijf man, met bovengenoemde atleten, aangevuld met de Australiër Chippy Slater en talent Arjan Schilder uit Almere. Tijdens het looponderdeel schudde Van der Linden zijn concurrenten eenvoudig van zich af. Op 19 seconden volgde Lotz, 13 seconden daarna kwam Rost over de finish. In de slotfase wist de jonge Youri Severin vanuit de achterhoede op te rukken en met een imposant looponderdeel naar de vijfde positie in de wedstrijd te sprinten.

 UITSLAGEN
 SPRINTTRIATHLON STEIN

MANNEN
————————
1 Eric van der Linden 1.01.35
2 Raymond Lotz 1.01.54
3 Huib Rost 1.02.07
4 Chip Slater AUS 1.02.49
5 Youri Severin 1.03.12

VROUWEN ———————–
1 Tanya de Boer 1.12.21
2 Birgit Berk 1.13.03
3 Jenette Tolhoek 1.14.08
4 Michelle Fangmann 1.15.30


Bronnen / Links:
Gerrino Mulder
River To Success Dutch Mountains Challenge, Stein