Nederhorst den Berg: Wouter Wierenga en Eva Janssen

NEDERHORST DEN BERG – De sprinttriathlon van Nederhorst den Berg is gisteren gewonnen door Wouter Wierenga en Eva Janssen. Na 500m zwemmen kwam Sebastian van den Berg als eerste uit het water, gevolgd door Peter Denekamp. Denekamp nam al snel de leiding over en fietste 15 km aan de kop voordat hij door een groepje van vier met de latere winnaar werd ingehaald. Toch was het Denekamp die als eerste aan de afsluitende 5km begon. Uiteindelijk was het Wierenga die de wedstrijd naar zijn hand kon zetten en won met 27 seconden voorsprong op Barry Dooper. Om de derde plek werd het nog spannend. Van den Berg, die bij het fietsen in de kopgroep zat, kon de uit de achterhoede oprukende Sander Riebroek nog net voorblijven.

Bij de vrouwen kwam Henny te Poele als eerste uit het water, Janssen wisselde daarachter als tweede. Tijdens het fietsen waren Rahel Bellinga en Anthoinette Molengraaf duidelijk de sterksten en schoven op naar de plaatsen één en twee. Janssen keek bij het ingaan van het lopen aan tegen een achterstand van ruim een minuut. Janssen, afkomstig uit de atletiek (midden-afstand), wist op ‘haar’ onderdeel Molegraaf en Bellinga weer in te rekenen. Molegraaf was na de eerste loopronde alweer bijgehaald, Bellinga werd pas op 500 meter voor de finish verwezen naar de tweede stek. Het was voor Janssen haar derde uitstapje naar de triathlonsport, na Nijkerk en Huizen.

 UITSLAGEN
 TRIATHLON NEDERHORST DEN BERG

MANNEN
————————–
1 Wouter Wierenga 58:32
2 Barry Dooper 58:59
3 Sebastian v/d Berg 59:30
4 Sander Riebroek 59:41
5 Chris Borsch 59:46
6 Robert Mijwaart 59:50
7 Peter Denekamp 1:00:28
8 Dick Vosmeer 1:01:06
9 Richard de Boer 1:01:45
10 Thomas Obst 1:02:03

VROUWEN ————————-
1 Eva Janssen 1:06:20
2 Rahel Bellinga 1:06:34
3 Anthoinette Molegraaf 1:08:14


Bronnen / Links:
Thomas Obst